top of page

Actrice

 

Van jongs af aan was Dieuwke al niet van het podium af te slaan. Van dans tot rap en van sketches tot persiflages, als er geen mogelijkheid tot optreden was, dan verzon ze zelf wel een manier. Vanaf haar 16e trad ze ook op als zangeres met haar eigen bandje. 

 

Na haar VWO opleiding vertrok Dieuwke op haar 18e naar Zuid-Afrika om

daar te studeren aan Creare School voor de Kunsten in Bloemfontein.

Daar specialiseerde zij zich in Toneel en Muziek, met zang als hoofdvak. 

Een avontuur aan de andere kant van de wereld, waar ze veel leerde van het samen spelen met studenten en culturen van over de hele wereld.

Hier werd Engels (zowel Brits als Amerikaans) haar tweede taal.

 

Terug in Nederland studeerde Dieuwke Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en ontwikkelde ze zich verder als actrice. Zo speelde ze veel improvisatieTHEATER, ontdekte ze hoe ze haar passies voor zang en toneel kon combineren in MUSICAL en richt ze zich nu ook op ACTEREN VOOR DE CAMERA en REGISSEREN. Haar vier Short Films: 'We Dance, We Love, We War & We Run' (2017) werden haar regie debut. Naast het schrijven, produceren en acteren in deze films, vroeg ze verschillende regisseurs om met haar samen te werken en haar te regisseren op de set. Zodat ze, op de set zelf, zich totaal kon focussen op enkel haar acteerprestatie. Meer over haar nieuwste film/theater rollen leest u hier.

 

 

 

 

 

 

 

  • RSS
  • Instagram
  • Vimeo - Black Circle
  • Facebook Classic
bottom of page