top of page

Vier Short Films & een Showreel

Het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het schrijven, produceren en acteren in m'n eigen filmproject: 4 korte films en een showreel. Het begon allemaal met een actrice die ik vorig jaar in Londen sprak, die zei dat ze het zat was te wachten tot goede rollen naar haar toe zouden komen, en besloot zelf die rollen te gaan schrijven en produceren. Rollen die echt bij haar passen als actrice. Om vervolgens ook een show reel te kunnen presenteren waarin je het beste van jezelf kunt laten zien.

En zo begon ik. Met een klein ideetje in m'n hoofd. Ik had als voorwaarde gesteld dat, als ik dit ging doen, ik alleen met echte filmprofessionals wilde werken zodat het eindresultaat excellent zou zijn en er uit zou zien als een echte bioscoopfilm. Ik begon met het vragen van wat filmprofessionals uit m'n netwerk en uiteindelijk had ik 20 man crew op m'n set rondlopen, allemaal experts en ervaren in het filmvak, die me Pro Deo wilde helpen. Ook kregen we een RED Dragon camera en apparatuur grotendeels gesponsord van Camuse Rentals. Wow, hier had ik alleen maar van gedroomd en nu werd het werkelijkheid.

Na maanden voorbereidingen was het in april dan eindelijk zo ver: de draaidagen! Twee van de vier films werden door de filmprofessionals van BSHFilms uit Nurnberg, Duitsland gefilmd, geregisseerd en nabewerkt. Voor de draaidagen kwamen ze speciaal over naar Nederland. De andere twee films werden door een Nederlands team uit Amsterdam/Utrecht gefilmd.

Ik kan niet benadrukken hoe dankbaar ik ben voor ieders tijd, inzet en toewijding. Zoals m'n haarstyliste zei aan het einde van de draaidagen: "Nu is je filmproject niet alleen meer 'jouw kindje' maar die van ons allemaal geworden." En zo voelt 't ook. Als een team-effort. Zoals good old Spielberg eens zei:

"Filmmaking is all about appreciating the talents of the people you surround yourself with and knowing you could never have made any of these films by yourself."

Momenteel zitten we in postproductie fase, d.w.z.: editing, colour grading, geluidsnabewerking, muziek compositie etc. In september worden de vier films uitgebracht en naar film festivals gestuurd. En er komt natuurlijk een premiere. Dan heb ik ook een 'vers van de pers' 'Show Reel' =) Ik houd jullie op de hoogte!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • RSS
  • Instagram
  • Vimeo - Black Circle
  • Facebook Classic
bottom of page