top of page

Acteurs Collectief speelt 'De Vloer Op'


We zijn een acteurs collectief gestart!

(foto: een deel van het Acteurs Collectief op de foto)

JA! Een droom die uit komt. We zijn een acteurs collectief gestart die elke maand bij elkaar komt om improvisatie scenes te spelen in de stijl van "De Vloer Op", een theater format afkomstig van een televisieserie van de NPO.

Het idee is dat de regisseur van de avond de acteurs in DUO's een scene laat spelen. Die totaal geïmproviseerd moet worden n.a.v. van een korte specifieke scene opdracht. Je hebt dan 30 seconden om een voorwerp uit te kiezen of je te verkleden, en dan begint de scene. Zonder overleg, gelijk acteren.

Met als doel een waarachtige, dramatische scene te spelen, met kwetsbare, oprechte emoties. Het doel is dus niet perse het publiek aan het lachen te krijgen, zoals bij andere vormen van improvisatie theater vaak het geval is.

Deze vorm zorgt ervoor dat je acteer instinct en je zintuigen super scherp worden, dat je heel erg in het moment moet zijn en blijven en je impulsen leert vertrouwen. En het dwingt je heel te luisteren naar je tegenspeler, om samen een geloofwaardige scene te kunnen bouwen.

We hebben nu twee avonden gespeeld en het was geweldig!! Dit gaan we maandelijks doen. En wie weet binnenkort ook met publiek erbij! Houd ons dus in de gaten!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • RSS
  • Instagram
  • Vimeo - Black Circle
  • Facebook Classic
bottom of page